Društvena odgovornostNovosti

Prvo online takmičenja iz oblasti programiranja i razvoja softvera u BiH

U proteklom periodu održano je „Prvo online takmičenja iz oblasti programiranja i razvoja softvera u BiH“, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Takmičenje je imalo za cilj da omogući učenicima i studentima iz cijele BiH koji posjeduju znanja u programiranju, da steknu svjetski priznate certifikate kao potvrdu njihovih kompetencija i vještina, a koji će im omogućiti lakši pronalazak posla.

Mikrokreditna Fondacija SUNRISE, kao i uvijek, pruža podršku mladim i talentovanim ljudima, te smo ovaj put učestvovali kao sponzori takmičenja. Pored sponzorstva, Fondacija je obezbjedila i obavljanje stručne prakse u MKF SUNRISE za jednog od prva tri takmičara sa najviše osvojenih bodova.

Proglašenje pobjednika je bilo prošlog mjeseca i tom prilikom je održana svečana dodjela certifikata i nagrada pobjednicima.

Najvše bodova na takmičenju i prva tri mjesta su osvojili:

  1. Anes Kurtović, Fakultet informacionih tehnologija, Univerzitet Džemal Bijedić;
  2. Eldin Hasić, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Sarajevu;
  3. Bakir Mujkanović, International Burch University.

MKF SUNRISE još jednom čestita svim učesnicima ovog takmičenja, posebno kandidatima sa najviše osvojenih bodova, i zahvaljujemo se Ekonomskom fakultetu u Sarajevu na pozivu za učestvovanje u ovom projektu, te vjerujemo da ćemo i u budućnosti nastaviti dobru saradnju.

Vaš MKF SUNRISE