Društvena odgovornostNovosti

Donacija školskih lektira JU OŠ Aleksa Šantić iz Sarajeva

Dugi niz godina Mikrokreditna Fondacija SUNRISE aktivno podržava projekte koji su vezani za unaprijeđenje školstva i  obrazovanje mladih ljudih. Ovaj put podršku smo pružili JU OŠ Aleksa Šantić iz Sarajeva, koju pohađa preko 1.000 učenika.

Mikrokreditna Fondacija SUNRISE se rado odazvala pozivu da učestvujemo u unaprijeđenju školskih procesa obogaćivanjem naslova i broja lektira u školskoj biblioteci, i učenicima, koji pohađaju ovu školu, olakšamo i uljepšamo trenutke provedene u školskim klupama.

Direktorica škole, gospođa Amina Delić-Zimić, kao i bibliotekarka škole, gospođa Indira Hadžihasanović, su se u ime učenika i cijelog kolektiva zahvalile na ovoj donaciji. Dodale su da je školama svaka pomoć dobro došla i da su se učenici jako obradovali doniranim knjigama, jer će im preko 190 novih školskih lektira nastavu učiniti lakšom i kvalitetnijom.

Mikrokreditna Fondacija SUNRISE je sa zadovoljstvom učestvovala u ovoj lijepoj akciji i nadamo se da će sa ovom donacijom kvalitet nastave u JU OŠ Aleksa Šantić biti još bolji.

Vaša MKF SUNRISE- Jer mi pravimo prilike!